Oppvekst
Helsestasjonstjenesten Bærum Øst og jordmortjenesten. Barn, unge og familietjenester
Helsesykepleiere, Jordmødre, Sekretærer
Kontaktperson: Mette Nordbo
Hvordan kan barselfamilien ivaretas, slik at de opplever mestring i hverdagen og i foreldrerollen?
Visjon: I 2034 opplever barselfamiliene et fleksibelt og individuelt tilrettelagt tilbud?
Utgangspunktet var i forbedring innad i jordmorgruppen. Etter som prosjektet kom i gang, så så vi raskt at dette også påvirket helsesykepleiernes arbeidsflyt. For å få til en god flyt mellom disse gruppene er vi helt avhengig av god merkantil støtte. Det vi vil få til er at kvinnen opplever kontinuitet og trygghet gjennom svangerskap og barseltid. Dette er viktig for god psyk trygghet for mor, og man vet at det også har stor betydning for utviklingen av barnets hjerne. Har mor det bra, har barn det bra". Etter at barnet er født skal begge yrkesgrupper på hjemmebesøk, og barnet skal senere følges på helsestasjonen. Ved økt fokus på kontinuitet i svangerskapet blir kvinnen godt kjent på den helsestasjonen hun senere skal gå med barnet til kontroller. Man vil nå i svangerskapet koble helsesykepleier "på" kvinnen, og på denne måten sikre at viktig informasjon bringes fra jordmor til helsesykepleier (via samtykke)
Ukentlige tverrfaglig korte møtepunkter hvor man innad på helsestasjonen kvinnen tilhører, fordeler de gravide slik at det blir en mest mulig jevn fordeling mellom jordmødrene. Den aktuelle jordmoren får da mye større autonomi i planleggingen av oppfølging og senere hjemmebesøk. Etter fødsel skal de samme personene ute på helsestasjonene planlegge videre oppfølging etter kvinnen og familiens behov - ikke som tidligere med fokus på logistikk og timebøker til personalet
Viktig at alle som er med i en arbeidsprosess får være med å påvirke planlegging. Når alle har samme forståelse av ett behov gjør dette arbeidet mye enklere.
Økt pasientsikkerhet og økt trygghet for brukerne våre