Ingrid Aagenæs
ingrid.aagenaes@baerum.kommune.no
Mob: 913 25 911
Spørsmål eller avklaringer
Har du spørsmål eller ønsker avklaringer, vennligst ta kontakt.
Kadettangen: Et område med muligheter: Placemaking ved å etablere et møtested for alle generasjoner - med et 10 års perspektiv. Bli med å gi nytt liv til porten ut til Kadettangen!
Bærum kommune ønsker å skape mer liv og et godt miljø i Sandvika by. Et byliv som treffer mennesker i alle aldre og med ulike interesser. Samtidig er det et stort behov for å aktivisere ungdom og skape et sted de kan oppholde seg og som de kan føle tilhørighet til.
Kadettangen 22 ligger mellom E18. Kadettangen og Elvepromenaden.
Bærum kommune ønsker å skape mer liv og et godt miljø i Sandvika by. Et byliv som treffer mennesker i alle aldre og med ulike interesser.
Kadettangen med flotte park- og badeområder og brygger for båtliv har vist seg å bli et veldig positivt tilskudd til Sandvika sentrum. Halvøya blir brukt av alle generasjoner til både aktivitet og rekreasjon.
Elvepromenaden er også et vakkert og naturlig tilskudd i utformingen av Sandvika. Sandvikselva har blitt en enda mer naturlig del av byen vår da den knytter byen til vannet.
Kommunen ønsker at Kadettangen 22 skal koble byen sammen med Kadettangen og Elvepromenaden. Området fungerer i dag som en parkeringsplass og eksisterende vei planlegges og legges om.
Utviklingen av midlertidig byrom på Kadettangen 22 skal være en naturlig del av utviklingen av Sandvika, og være et supplement til allerede eksisterende tilbud i området.
Aktivisering av området har en midlertidighet på ca 10 år, og området skal primært sett kunne brukes hele året. Kommunen har til hensikt å tilrettelegge for utendørsaktiviteter for ungdom på deler av området. Resterende areal fristilles til privat aktør, for utvikling av byrettede funksjoner, som servering og annen lignende aktivitet.
Utviklingen av midlertidig byrom på Kadettangen 22 skal være en naturlig del av utviklingen av Sandvika, og være et supplement til allerede eksisterende tilbud i området. Aktivisering av området har en midlertidighet på ca. 10 år. Området skal primært kunne brukes hele året.
Kommunen har til hensikt å tilrettelegge for utendørsaktiviteter for ungdom på deler av området. Resterende areal fristilles til privat aktør, for utvikling av byrettede funksjoner, som eksempelvis servering og annen lignende aktivitet.
Utviklingen av Kadettangen må skje over tid. Det er fortsatt gjenstående arbeider med helhetlig kobling mellom elvepromaden og bryggen på Kadettangen/Rigmorbrygga. I tillegg er det behov for å forbedre adkomst for blant annet uttrykningskjøretøy ut mot Kadettangen.
For å sikre at et tilbud kan etableres raskt, foreslås det derfor at utviklingen skjer i 2 faser:
Det er ønskelig å skape positiv oppmerksomhet rundt området og denne fasen vil være innledende og fungere som et «kick off. Bærum Kommune ønsker allerede i mai/juni 2021 å legge til rette for aktivitet ved å gi området et løft.
Det skal vurderes å tilrettelegge med enkle tiltak som plassering av elementer, sittegrupper, belysning, maling av bakkeplan eller gatekunst, som vil være med på å gi området en oppgradering. Det kan også være mulighet for å legge til rette for en fleksibel og åpen plass slik at man kan invitere inn aktører med food trucks og pop-up tilbud.
Mulighetsrommet for tomten er i fase 1 på omlag 1,3 daa.
Kommunen har planer om å legge om veien.Dermed vil Kadettangen 22 kunne utvides. Mulighetsrommet vil bli på ca 1,8 daa.
Fase 2 av prosjektet vil trolig settes i gang våren 2022. Da ønsker kommunene at byrommet er fylt med et utvidet tilbud med mer permanente løsninger. Nå skal innholdet ha tatt form med innhold, installasjoner og programmering. Områdets potensiale skal frem! Dette ønsker kommunen at en aktør utvikler og etablerer, med kommunen som samarbeidspartner.
I Bærum Kommunes Klimastrategi legges det vekt på gjenbruk og ombruk av materialer. Kommunen ønsker å se på muligheten for å skape et prosjekt der gjenbrukte materialer blir brukt. Plassering av blant annet møbler, installasjoner og kontainere kan huses på Kadettangen 22, enten midlertidig eller i påvente av ny bruk.
Dette vil være et tilskudd i Bærum kommunes klimakloke satsning.
Vi inviterer i første omgang selskaper, organisasjoner, ildsjeler og næringslivsaktører som har en interesse for å etablere og drifte dette midlertidige prosjektet til et frokostwebinar/markedsdialog den 8. Mars kl 08.30-09.30. Her vil kommunen presentere ide og hensikt og hvor aktører/private driftere kan gi innspill til kommunen. Vi ønsker å høre fra dere!
Det ble holdt et webinar/et morgenmøte på Teams i form av en markedsdialog med aktører som er interessert i å utvikle området, sammen med kommunen. I webinaret ble det informert om prosjektet. Kommunen ønsker spørsmål og innspill fra aktørene.
Her finner du presentasjonen som ble vist i møtet.
10. mars inviterer vil interessenter til å kontakte oss på telefon og mail om dere har ideer dere vil ta opp med oss, om dere har spørsmål eller om det ellers er noe dere vil ha avklart.
Prosjektet skal til behandles politisk 2. kvartal 2021. Der besluttes den videre utviklingen av Kadettangen 22 .
Kommunen vil deretter inngå kontrakt med en samarbeidsaktør.
Frist for å svare oss er 12. mars via e-post med generelle innspill og ideer. Deretter ber vi interessentene kort presentere ide med informasjon om mulige aktiviteter og utførelse, gjerne ved bilder og tekst.
Prosjektleder fra Eiendom vil lede oppdraget fra kommunens side. Blant annet kultur, skole, tekniske tjenester samt ungdom og fritid bidrar i prosessen.
Kommunen har vært opptatt av å få gode innspill fra kommunens innbyggere, og har derfor invitert til flere treffpunkter.
15. mai og 20. august 2020 gjennomførte kommunen i idedugnader. Vi ønsket å få innspill fra interne og eksterne interessenter. Oppgaven var: Hva kan et midlertidig initiativ for Kadettangen være? Her kan du lese innspillene som kom fra disse to idedugnadene. Lenke kommer.
9. juni 2020 var ungdomsrådet på befaring på Kadettangen 22. Ungdomsrådet ble utfordret på innspill på løsninger som kan bidra til at ungdommen aktiviseres. I ungdomsrådet 4. november 2020 ble «Byutvikling i Sandvika med midlertidig utendørs tilbud for blant annet ungdom» behandlet. Her kan du lese mer om innspillene fra ungdommene. Lenke til saken. Oppfølging av flere tiltak for ungdommen andre steder i Sandvika skjer i egen prosess.
Ytterligere medvirkning i forkant av og underveis i utviklingen av området vil være nødvendig for at området tilrettelegges slik at innbyggerne opplever at tilbudet treffer deres behov. Underveis i prosjektet kan det bli aktuelt å invitere til aktiviteter der innbyggere kan samhandle i prosjektet. Disse aktivitetene blir formidlet blant annet her.
Prosjektleder fra Eiendom vil lede oppdraget. Det er bred deltagelse i prosjektet: Blant annet kultur, skole, tekniske tjenester, samt ungdom og fritid har bidratt.
ingrid.aagenaes@baerum.kommune.no
Mob: 913 25 911
Har du spørsmål eller ønsker avklaringer, vennligst ta kontakt.