Matomsorg

Med matomsorg mener vi hyggelige måltider, og servering av smakfull, næringsrik mat tilpasset den enkeltes behov og preferanser.

For å sikre god matomsorg på helsehus og sykehjem, er det viktig at de som håndterer og serverer mat har gode rutiner og god kunnskap om oppbevaring, tilberedning og servering av mat.

Arbeidet og oppgavene som sikrer at hver enkelt person får riktig mat knyttet til en bestemt sykdom eller tilstand og eventuelt nødvendig spisehjelp, faller også inn under begrepet matomsorg. Matomsorg kan derfor omfatte både mat- og måltidstilbudet og en del av helsehjelpen knyttet til den individuelle mat- og ernæringsoppfølging.

Ved seksjon for matomsorg og ernæring har vi et eget matomsorgsteam som består av en kokk og flere ernæringsfysiologer. Vårt team jobber tett med kommunens helsehus og sykehjem for å sikre best mulig mattilbud og matomsorg på hver institusjon. Siden 2022 har vi arbeidet med innføring og opplæring av matverter ved kommunens helsehus og sykehjem.