Plan- og bygningsloven kapittel 4, 5 og 12
Komplett forslag til reguleringsplan som skal behandles etter pbl § 12-10, skal være utarbeidet etter krav gitt i oppstartsmøtet. Materialet skal være utarbeidet i henhold til Kommunal- og moderniseringsdepartementets reguleringsplanveileder og veilederen til forskrift om kart, stedfestet informasjon, arealformål og digitalt planregister. Planforslaget består av plankart, bestemmelser og planbeskrivelse med tilhørende illustrasjoner, utredninger og analyser. Når komplett privat planforslag er mottatt, starter kommunenes tidsfrist på tolv uker å løpe.
I utgangspunktet gjelder samme krav som for planforslag, men det må vurderes hvilket omfang som er nødvendig for å belyse saken. Krav til utredning og dokumentasjon bør drøftes og eventuelt fastsettes i oppstartsmøtet.
Planforslag sendes til post@baerum.kommune.no med saksnummer i tittelfelt. Punktene nedenfor viser generelle dokumentasjonskrav ved innsending av planforslag, spesifikke utredningskrav står beskrevet i referat fra oppstartsmøtet. Dokumentene skal i hovedsak være separate filer, men lik type tegninger som for eksempel snitt kan samles i én fil. Enkel og presis navnsetting av filene effektiviserer registreringen av planforslaget i arkivet.
Oversikt over alle vedlegg til planforslaget
.docx
Mal/eller krav
Mal for bestemmelser med veiledning (doc)
Standardbestemmelser flere formål med veiledning (doc)
.docx
.pdf og SOSI
Kommunen kan etter avtale konstruere planen digitalt. Dette er en gebyrlagt tilleggstjeneste.
Illustrasjoner skal være i 1:100 eller 1:1000.
Illustrasjoner skal være i samsvar med det som sikres i plankart og bestemmelser.
Innenfor KDP3 Fornebu gjelder egne krav.
Til 1. gangs behandling
Avklares i oppstartsmøte.
Kravspesifikasjon for digital 3D-modell
Kravspesifikasjon fysisk modell innenfor KDP3 Fornebu
Vedlegges som separate dokumenter
Mal for plankonsulents oppsummering av uttalelser med kommentarer
.docx
Dokumentasjon av medvirkning ut over minimumskrav
ROS-analyse i reguleringsplan skal følge opp innholdet i kommunens helhetlige ROS og bruke metoden som finnes i DSBs veileder «Samfunnssikkerhet i kommunens arealplanlegging"
Risikobilde Bærum kommune (RBB) 2024–2027
DSBs veileder Samfunnssikkerhet i kommunens arealplanlegging
Sivilbeskyttelsesloven stiller krav til kommunen om helhetlig risiko- og sårbarhetsanalyse (ROS). Forskrift om kommunal beredskapsplikt sier at kommunene på bakgrunn av helhetlige ROS skal vurdere forhold som bør integreres i planer og prosesser etter plan- og bygningsloven om planlegging og byggesaksbehandling. Kommunestyret i Bærum kommune har vedtatt følgende helhetlige ROS: Risikobilde Bærum kommune (RBB) 2024–2027. Kommunens helhetlige ROS må derfor være et grunnlagsdokument for risikovurderingene som gjennomføres i plan- og byggesaker. Det er viktig at risikovurderingene som gjennomføres i plan- og byggesaker har et bredt nok perspektiv, herunder inkludere;
Grunnforhold skal utredes i tråd med NVEs veileder og skal ha en konklusjon om tilfredsstillende områdestabilitet ifht. Planforslaget.
Alle reguleringsplaner skal ha eget (separat dokument) miljøprogram.
Avklares i oppstartsmøte